Blindman voltooi met sukses die Baccalaureus Education Diploma

Please log in or register to like posts.
Nuus
Blindman voltooi met sukses die Baccalaureus Education Diploma

Judas Modala. Beeld: African News Agency (ANA) Nelspruit – 'n 36-jarige man van Ngodini in Mpumalanga het sy BA-diploma met lof verwerf – 20 jaar nadat hy sy gesig verloor het. Judas Modala het gesê hy het amper sy droom vir 'n beter lewe gegee toe hy blind geword het in 1998 nadat hy met gloukoom gediagnoseer is. Hy het toe ná die voltooiing van graad 11 hom uit die skool laat val. “Omdat dit moeilik was om bymekaar te kom, het ek besluit om na die Mpumalanga-onderwysdepartement te gaan om werk te vra, maar die departement het besluit om skool toe te gaan, die beste ding vir my,” het hy gesê. Modala het gesê hy het 'n harde tyd gehad om tuis te studeer toe hy in 2012 teruggekeer het na skool. Hy moes handboeke en vraestelle gebruik wat deur gewone openbare skole gebruik word, maar het dit nie in die weg geruim van sy “tweede kans” nie. “Ek het my matriek tuis gedoen en het niemand soos 'n onderwyser gehad om my te leer nie, behalwe my familie wat sagteware moes aflaai wat kan help om my kurrikuluminligting op te teken. Die strategie was baie uitdagend, maar ek was bly dat ek my matriek geslaag het. ” Modala is daarna deur die onderwysdepartement befonds om onderrig te leer, wat hy met volle onderskeidings voltooi het. Hy studeer hierdie jaar. “Niemand kan die trauma verbeel dat hulle eendag wakker word nie en leer dat hulle nou blind is. Dit verander seker alles en my storie was geen uitsondering nie, want my hele lewe is prakties herrangskik. Ek is bly dat ek nie die [ kans kry in die pad van my sukses in die lewe en ek hoop dat my storie 'n inspirasie word vir blinde mense om voort te gaan leef en ambisieus te wees, ongeag. “Toe ek my besig was om my opleiding met onderskeidings te voltooi, soos ek gedoen het, was my doel om die onderwysdepartement 'n uitdaging te stel om skole te bou wat die blindes veilig sal akkommodeer, omdat weens 'n gebrek aan so 'n opset dit skop hulle weg van die onderwys hoop, “het Modala gesê. Gerald Sambo, woordvoerder van Mpumalanga se onderwysdepartement, het Modala se prestasie geprys en gesê die departement was trots op hom as 'n ware voorbeeld van vasberadenheid en veerkragtigheid. “Ons is baie gelukkig vir Judas se sukses en ons doen 'n beroep op gemeenskappe om mense met gestremdhede 'n kans in die lewe te gee omdat hulle ook in staat is,” het Sambo gesê. Die departement het 'n inklusiewe direktoraat gehad wat instrumenteel was om te verseker dat leerders met gestremdhede die beste onderwys ontvang het. “Watter ouers van kinders met gestremdhede moet [hulle] kry ruimte vir hul kind, en daarom nader die naaste [opvoeding] kring vir hulp,” het hy gesê. African News Agency / ANA

Share this page to Telegram

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Nobody liked ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.