#MatricResults: Op pad na die bereiking van doelwitt

Please log in or register to like posts.
Nuus
#MatricResults: Op pad na die bereiking van doelwitt

Kamogelo Molapisi Foto: SuppliedJohannesburg – Toe Kamogelo Molapisi 'n beurs aan St Stithians Girls' College bekom het, het dit beteken dat sy Grade10 moes herhaal. Sy het nie gehuil nie. Sy het geweet dat sy deur middel van matriek by een van Gauteng se voorste privaatskole haar verarmde familie kan ophef. “Ek het nie eers twee keer gedink nie,” het Molapisi gesê. “Ek was amper klaar met Graad 10 by my vorige skool, maar ek het geweet dat so 'n geleentheid net een keer in die lewe kom, so ek was meer as bly om die graad te herhaal.” Drie jaar nadat die dapper besluit geneem is om van haar familie in Soweto te gaan en by St Stithians aansluit, het Molapisi se harde werk, toewyding en toewyding uiteindelik afbetaal. Donderdag het sy wakker geword dat sy drie onderskeidings vir isiZulu, drama en lewensoriëntering behaal het in haar Onafhanklike Eksamenraad (IEB) matriekeksamens. 'N Totaal van 98,92% van die leerlinge het die nasionale senior sertifikaateksamens van IEB geslaag, met 98,76% verlede jaar. Molapisi kan nou voortgaan om haar droom te bereik om 'n prokureur te word. “Sedert ek 'n klein dogtertjie was, het ek die droom gehad om my gesin finansieel te help,” het sy gesê. “Ek kom uit 'n minderbevoorregte agtergrond, en ek en my familie het altyd gesukkel. Ek het 'n gelofte gedoen dat ek alles moontlik sou doen om my familie een dag te help, en dit is die eerste stap in die rigting, so ek is oor die maan. “Om hierdie resultate te kry, moes ek baie hard en snags studeer. Ek het baie slaaplose nagte gehad, maar ek is opgewonde dat die harde werk afbetaal het, “het sy gesê. Sy hoop om vir Wets (BCom) -graad te studeer. “Ek dink ons ​​moet die volgende dag of twee briewe van die universiteit kry, so ek het nog 'n angstige wag,” het sy gesê. Saterdag Star

Share this page to Telegram

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Nobody liked ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.