My ex-vennoot het my doelbewus besmet met MIV, sê vrou

Please log in or register to like posts.
Nuus
My ex-vennoot het my doelbewus besmet met MIV, sê vrou

Die stigma van losbandigheid verbonde aan MIV / Vigs is een van die hoofredes waarom Mavis Kgapola * huiwerig is om behandeling te soek. Foto: Brenda Masilela / ANAPretoria – Mavis Kgapola * sit onder 'n skaduwee buite haar huis, toegedraai in 'n klein kombers. Sy lyk swak, haar wangbene en kraagbeentjies uitsteek. Haar vel is as-agtige en bedek met hoenderpokkiesagtige sere. Dit is baie warm, te warm vir Kgapola om in 'n kombers bedek te wees, maar sy dring daarop aan dat sy verkies om haarself te bedek wanneer sy buite sit. Kgopola is 41, maar kan maklik vir 'n vrou in die helfte van haar ouderdom verwar word. Sy is 'n alleenstaande ma van vier en is pas onlangs ontslaan uit die hospitaal. Sy is ook MIV-positief. Die stigma van die losbandigheid wat aan die siekte geheg is, is een van die hoofredes waarom mense huiwerig is om behandeling te soek en Kgapola het gesê dit het bygedra tot haar jarige ontkenning en gebrek aan behandeling. “As ek net aanvaar het en nooit opgehou het om my medikasie te neem nie, sou ek nie siek wees nie,” het sy gesê. Kgapola het meer as tien jaar gelede oor haar status uitgevind nadat haar lewensmaat haar doelbewus besmet het. “My maat het geweet van sy status en het dit as 'n geheim gehou,” vertel sy die African News Agency (ANA). “Ek is seker hy was positief toe ek hom ontmoet het.” Sy bly 'n rukkie stil en vir 'n oomblik lyk dit of haar gedagtes met haar weggedryf het terwyl sy na niks kyk nie. Dan, sonder kennisgewing, gaan sy skielik met haar storie voort. “Ons het nie saam gebly nie, ek het hom meestal oor naweke besoek, want ek moes gedurende die week tuis wees en my kinders voorberei vir die skool. “Soos gewoonlik, wanneer ek na sy plek gaan, sou ek 'n lenteskoonmaak doen omdat hy skaars skoongemaak het toe hy alleen was. Een oggend toe hy by die werk gegaan het, het ek 'n plastiek (houer) met pille tussen sy gevoude t-hemde. ” Sy het gesê haar nuuskierigheid het haar beter gemaak en sy het die inhoud in die plastiekbuis besigtig. “Ek het dadelik die pille herken omdat my suster ook hulle neem. Ek was in ongeloof en was oorweldig deur 'n mengsel van emosies. Na 'n rukkie het ek daarin geslaag om myself te versamel en te wag vir hom om uit die werk terug te kom … Ek het nie ' Ek wil hom nie oor die telefoon konfronteer nie. ” Haar oë versamel trane en haar stem bewe soos sy in detail oor die gebeure van die noodlottige dag gaan. “Toe hy terugkom van die werk, was die pille op die tafel. Ek het hom gevra wat hulle was … hy het nie geantwoord nie en toe het ek hom vertel dat ek weet waarvoor hulle was. Hy het net geglimlag en gesê: 'jammer, Ek het nie geweet hoe om jou te vertel nie '. “Hy het gesê nou dat ek weet, hy is verlig dat hy nie meer vir my moet lieg nie en dit was net so. Die gesprek is gedoen. Om een ​​of ander rede het ek ook besluit om die saak te skenk.” Na ses maande het sy met haar kêrel gebreek. Sy het die moed gekry om getoets te word en die resultate het positief teruggekom. “Ek het begin medikasie neem, maar ek wou nie aanvaar dat ek positief was nie. Ek het begin kerk toe gaan en ek het alle dienste bygewoon, insluitend diegene wat gedurende die week gehou is. Ek het my net vertel of ek myself by die kerk verbind, alles sal reg wees.” Daarna het Kgapola opgehou om haar pille te neem. Sy het verduidelik dat sy stadig gewig verloor het, maar omdat sy in ontkenning was, het sy verskonings gevind vir haar gewigsverlies. Wat versnel het, was toe 'n profeet by haar kerk vir haar gesê het sy het 'n voorgeslagte roeping en moes 'n reeks rituele voltooi om met die voorvaders te versoen. “My gesondheid het steeds agteruitgegaan en toe my ma my vrae gevra het, het ek vir haar gesê ek het 'n voorgeslagte roeping en ek moet 'n sangoma wees. “Deel van my wou glo dat die profeet reg was en ek was nie MIV-positief nie,” het sy voortgegaan. 'Hy kon dalk reg gewees het, dis net dat ek my werklikheid nie wou sien nie.' Kgapola is na 'n inisiasie skool geneem om op te lei om 'n sangoma te word. “Die eienaar van die skool het opgemerk dat ek baie siek geword het en gewig verloor het en hy het voorgestel dat ek huis toe gaan en terugkom wanneer ek genees het.” Sy het gesê sy is vir 'n week tuis, totdat sy na die hospitaal gehaas is, waar dit ook bekend gemaak is dat sy ses maande swanger was met haar vierde kind. Kgapola dring daarop aan dat sy nie geweet het dat sy swanger was nie. Sy het sedertdien geboorte gegee aan 'n baba meisie wat negatief getoets het. Toe sy bevraagteken word oor die vader van haar jongste kind, het Kgapola geweier om enigiets oor hom te openbaar. “Wat nou belangrik is, is dat ek my medikasie neem en my kinders wil oprig,” het sy gesê. Sy sê wanneer sy ten volle herstel, sy wil werk kry en 'n staanplek koop waar sy 'n huis vir haar kinders kan bou. “Ek is bewus daarvan dat ek verkeerde besluite geneem het, maar ek wil hulle verander en 'n beter toekoms vir my kinders bou.” * Nie haar regte naam nie African News Agency (ANA)

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Nobody liked ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.