Voormalige DA KZN-leier sê hy is trots om met ANC te assosi

Please log in or register to like posts.
Nuus
Voormalige DA KZN-leier sê hy is trots om met ANC te assosi

ANC KZN-sekretaris Mdumiseni Ntuli (links) met die nuwe lede Claudelle Chetty-Naidoo (van DA), Njabulo Mlaba (van NFP), Renesha Jugmohan (DA), Nalene Naido-Atwaru (DA) en Sizwe Mchunu (van DA). Beeld: Zanele Zoeloe / Afrika-nuusagentskap (ANA) Sizwe Mchunu was ses jaar lank die DA se provinsiale leier in KZN, maar tot die verrassing van baie is hy aangekondig as 'n nuwe lid van die regerende ANC. Samkelo Mtshali het hom gevra om hierdie nuwe hoofstuk in sy politieke loopbaan te lig. Wat is die rede waarom jy die DA verlaat het, was jy gestoot? A: Nee, ek was nie. Ek verlaat die DA met 'n skoon gemoedstoestand en hart. Ek het geen gebroke verhoudings met iemand binne die DA nie, ek het geen twyfel dat daar iets sinisters was nie, hulle sou dit aan die media bekend gemaak het. Die eenvoudige rede hiervoor is dat ek besluit het om aan te sluit en 'n aktiewe rol in die politiek te neem, want ek wou graag help met die mense van Suid-Afrika. Ek het besef dat Suid-Afrika moet groei, die ANC moet sterker word. Wanneer het jy besluit om jou tyd met die DA te beëindig? A: Dit was nie net 'n oornagbesluit nie. Ek het die besluit geneem dat ek 'n ruk gelede verlaat het; en die tweede deel van die besluit was om dan te sê wat nou? Gaan ek net my arms vou of doen ek eintlik iets anders? Dit het tot my sin gekom dat ek myself met die ANC moet assosieer, veral as gevolg van die rigting wat die ANC nou neem, 'n rigting wat deur pres. Cyril Ramaphosa baie duidelik uiteengesit word om die mense van Suid-Afrika eerste te stel. Hoe was jou verhouding met die DA, Zwakele Mncwango, die provinsiale leier van die DA? A: My verhouding met hom is 'n normale werkverhouding, soos enige ander lid van die DA. Wat sê jy vir voorstelle dat jou mag in die partytjie aan die gang was, gegewe die uitslag van die 2015 provinsiale kongres? A: Die DA was goed bewus, ek het in Januarie 2016 aan hulle aangedui dat ek nie voornemens was om vir enige verkiesing in die party te staan ​​nie, maar ook dat ek my nie sou beskikbaar stel om weer te herverkies nie aan die wetgewer. Die DA probeer die persepsie verander, dit is wit, man-oorheers, maar is dit die geval? A: Ek is nie besig om te bashing en die DA te kritiseer nie. Ek het die DA verlaat. Jou naam verskyn nie op die ANC se provinsiale lys nie. Wat was sommige van die beloftes wat aan jou gemaak is as jy by die ANC aangesluit het? A: Daar was geen beloftes nie. Dit was 'n vrywillige besluit om by die ANC aan te sluit en ek is nie 'n posisie of iets aangebied nie. Jy is nie die eerste swart leier wat die DA verlaat nie, ons het dit met Lindiwe Mazibuko gesien. Is daar 'n spasie in die DA vir 'n bespreking oor sy demografiese opset ten opsigte van sleutelrolleierskap? A: Ek is nie die DA-woordvoerder nie en ek het geen voorneme om namens die DA te praat nie. Die ANC is die mees uiteenlopende party in hierdie land en ek is trots om my met die partytjie te assosieer. Sunday Tribune

Share this page to Telegram

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Nobody liked ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.